Učenje na otvorenom: Uspeh u mnogim školama

U pokušaju da stvore bezbedno okruženje za učenje tokom pandemije, mnoge škole širom sveta odlučile su se za učionice na otvorenom. Bilo da je pod nekom vrstom strukture ili samo na otvorenom, škole su bile veoma kreativne u pronalaženju načina da to uspe.

Pronašli smo ovaj zanimljiv članak iz Njujork Tajmsa gde posećuju četiri škole u SAD da vide kako su omogućio učenje na otvorenom.

Ovakav pristup ne samo da se pokazao kao najbolji put napred da se deca zadrže u školi tokom pandemije, već se pokazao i korisnim za učenje i dobrobit dece. Primetili su da su deca mnogo motivisanija i fokusiranija.

Učionice na otvorenom pružaju deci mogućnost interakcije sa prirodom i svetom oko sebe dok uče. Takođe omogućava nastavnicima da budu kreativniji kada je u pitanju planiranje zabavnih aktivnosti učenja koje bi inače bilo nemoguće raditi u zatvorenom prostoru.

Zanimljivo je i da se može napoći da je jedna od škola u ovom tekstu otkrila da je okruženje za učenje na otvorenom pomoglo učenicima sa posebnim potrebama da upravljaju i regulišu svoje emocije.

Kakav god pristup da su škole preduzele, i roditelji i nastavnici se nadaju da će ove privremene mere postati trajne jer su zabeležile ogroman napredak u učenju, razvoju i stavovima dece.

Nudimo odlična rešenja za učionice na otvorenom kako bi se uklopila u vaš prostor i budžet, u kontakt saznajte više ili pogledajte neka od naših rešenja klikom OVDE.

 

Pogledajte naša rešenja za   učenje na otvorenom   Kontaktirajte nas Pročitajte ceo članak Njujork Tajmsa

rešenje učionice na otvorenom

deca koja uče u strukturi učionice na otvorenom